WETO a TEGY újságban

Teljes oldalas cikk jelent meg rólunk a Tető Építők Egyesülete 2016. júniusi számában:

Modern tervező programok Ácsoknak
Tetőtervező és gyártmányelőkészítő programok a WETO-nál

A Weto szabászprogram egy olyan háromdimenziós számítógépes szoftver, mely a kisebb faipari munkáktól a készházgyártásig hatékonyan használható. A WETO programok között megtalálható a LigniKon XL, mely kifejezetten az ácsipari kis és középvállalkozésok igényeire szabtak, használatával a legösszetetteb tetőformát gyártása is elvégezhető.

A LigniKon tetőtervező program már az árajánlatadásnál hatékonyan használható. Egy meglévő tervrajz alapján a tetőszerkezet gyártmányterve rövid idő alatt elkészíthető, ebből azonnal tetőfelület, anyagmennyiség és az összes szükséges lista közvetlenül elérhető. A mai modern világban nagyon fontos, hogy az árajánlat tartalmazzon egy valósághű 3D-s látványtervet, ez náhány kattintással akár PDF-ként vagy papír formában nyomtatható is.

 

Egyszerű és rugalmas használat, valódi 3D megjelenítéssel

A WETO programok sajátossága, hogy a beépített tetőasszisztenssel egy egyszerűbb alaprajzú tetőforma elkészítéséhez mindössze 5-10 percet vesz igénybe. A beépített asszisztensben előre meghatározott alaprajzok és tetőformák egymással végtelen formában kombinálhatóak, a tetőszerkezet összes mérete állítható, mint pl hajlászszög, térdfal, eresszhossz, tapl-,derék-, és székszelemen, stb, természetesen ezek keresztmetszete szabadon megadható! 

Ahogy a Lignikon program is, akár csak a többi WETO program valóban három diemnzióban használható, ennek köszönhetően a szerkesztési folyamat minden pillanatában jól átlátható. A fakötések, csapok és sliccelések helyét is három dimenzióban lehet látni, de igány szerint akár körbe is forgatható, valamit a paraméterezése is térben történik (pl csap mérete).  Nem csak  tetőszerkeszt gyártmányrajza készíthető el a WETO LigniKon programmal, hanem bármilyen más szerkezet is, legyen akár egy pergóla, kocsibeálló, vagy bonyolult faszerkezet. A térbeli szerkesztésnek köszönhetően a tervezésben már nincs határ!

 

Szerkezet szabása és állítása zsinorpad nélkül!

Az anyagmennyiség között olyan hasznos funkció is helyet kapott, mint a fatelepi lista, melynek lényege, hogy az összes faanyagot a kívánt méretre (pl 6 méterig) optimalizálhatunk, leegyszerűsítve a faanyag vásárlását, valamit elkerülve ezzel az elszámolásból adódó bosszúságot.

A WETO programok használatával a zsinorpadra már nem lesz többé szükség! A szerkezet állítás során mindössze a pontos kezdő mértek feljelölésére van szükség, melyet a gyártmányrajz szintén tartalmaz. A programból az összes olyan lekötési rajz elérhető, mely a teljes faszerkezet szabásához szükséges. A faszerkezet leszabása ebben az esetben történhet akár előre műhelyben ( ahol igény esetén még a szarufavégeget is kényelmesen le lehet festeni), vagy a helyszínen szerkezetállítással egybekötve. Fontos megemlíteni, hogy a WETO egyes programjával a gyártmánytervet közvetlen CNC szabászgépen is meg lehet munkálni, ebben az esetben a kivitelezés soha nem látott pontossággal és minőségben készülhet el.

A vállalkozó az egész munkafolyamattal nem csak órákat, hanem egy átlagos családi ház esetén több napot is megspórol magána, és persze pénztárcájának! Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy mint minden más speciális programnak, legtöbbször az ára az ami eltántorítja a vállalkozókat a beszerzéstől. Erre találta ki a WETO, hogy a programjait éves bérlési lehetőséggel is kínálja, így valóban könnyen kigazdálkodható!

 

Modernizálja munkáját és legyen még hatékonyabb a WETO programokkal!

Tetőszerkezet tervezése és gyártása WETO programokkal
Faszerkezet tervezése - híd faszerkezete

Faanyag mennyiségének optimalizálása WETO programokkal

Hagyományos tetőszerkezet tervezése WETO programmal
Összetett tetőszerkezet gyártása és kivitelezése

Mászófal tervezése és gyártása