VISKON

Az ön komplett megoldása az építkezéseknél a 3D-CAD/CAM- a tervezéstől egészen a kész projektig! A WETO a legújabb CAD/CAM, fáépítkezési projektjével a VisKon®-nal sokrétű lehetőséget kínál a tetőszerkezetek kivitelezéséhez és a különböző, többrétegű falfelépítések, rendszeréhez, mint könnyűszerkezetes -, Gerendavázas és Boronafalas épületekhez is egyaránt. A legmodernebb fejlődési területre alapozva, a Microsoft NET a DirectX 9.0 grafikai illesztőegységgel kombinálva az egyik legmodernebb program a faépítészet területén.
 

Kutyaólak és hozzáépítések asszisztensek segítségével
- Beépített asszisztenssel a melléképületek hozzáépítéséhez.
- Automatikus szarufakiváltás a kémény és tetőablak elhelyezésekor, padlásfeljáró helyének a kiváltása is automatikusan történik a fogópáraknál.

Gerendák, fogópárak és szarufák kiosztása/ dupla szarufa
- A gerendák helyzete választható, vízszintesen vagy tetszőleges síkban is elhelyezhető.
- Egyszerű és átlátható beállítási lehetőség a szartufavég megmunkáláshoz.

Szabad konstrukció
- Összetett szerkezetek tervezése szabad fakeresztmetszettel és fémtartóval (pl. mandala-tetők, ferde tetők vagy komplett szabad konstrukciók).
- Acéltarttók a DIN 1025 / 1026 szabvány szerint.
- Íves faszerkezetek és ívelt fakapcsolatok konstrukciói.

Részletes famegmunkálás 
- Az elkészítés pontos megtervezése a fakötések és megmunkálások által, mint pl.profilozás, fúrás, összeillesztés , beeresztések, horgolások , és rovások,csapolások, fecskefarkú csapolok és még sok más.
- Számos összekapcsolási eszköz beleértve a méretezést és a gépi átadást.

Kedvelt faelemek
A VisKon® rendszerben az egyes elemeket külön fólián lehet kezelni. Ennek köszönhetően pár kattintással kiválasztható, hogy melyik szerkezet legyen látható.

- Az automatikus tetőkontúr felismerő segítségével az alaprajz vagy a mintája DXF/DWGformátumban elmenthető és a komplex tetővázlat néhány másodperc alatt előállítható.
- Több mint 800 cseréptípus közül lehet választani. A katalógusból egy gombnyomással ki lehet választani a megfelelő típust.
- Tetőablakok és kémények beillesztése automatikus kiváltással.
- Ereszmagasságok megadása csak 3 kattintás.
- Bármelyik tetőfelület szabadon szerkeszthető akár utólag is. 
- Tetők, falak, fúratok és egyes alkatrészek tükrözése.